Más noticias Catalunya

Gibert al director de l'INJUVE: "No confongui les NNGG amb l'Institut de la Joventut d'Espanya"

El director general de l'Institut de la Joventut d'Espanya (Injuve) i ex-Secretari General de Nuevas Generaciones del PP, Javier Dorado, defensa l'existència de pràctiques professionals no remunerades per a estudiants perquè "formen part de l'itinerari acadèmic" i, per tant, entén aquest procés com un "trampolí" per accedir a un contracte. Segons l'OCDE, el nostre país lidera els rànquings de més joves que realitzen pràctiques a l'acabar els seus estudis, de la mateixa manera que lidera el rànquing dels becaris pitjor pagats.

Exigim major compromís del Govern en el compliment de les mesures del Ple de Pobresa

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, ha dit avui al Govern, després del seu balanç del ple de pobresa, que “vostès han suspès. No han complert ni amb la meitat de les mesures acordades i aprovades. De fet, una de cada quatre mesures no ha estat ni tant sols iniciada. Però malauradament s’han complert els mals presagis pel que fa a la seva voluntat política de liderar un veritable combat contra la pobresa i l’emergència social. El sentim vibrar parlant del referèndum, però no quan parla dels ciutadans, les famílies i els sectors que més pateixen”.

El PSC reclama una veritable aposta del Govern per la millora de la qualitat del model turístic català

El diputat del grup socialista, Rafael Bruguera, ha defensat avui al Ple del Parlament de Catalunya la necessitat de millorar la qualitat del sector turístic català, un repte que hauria de ser prioritari per al Govern perquè, ha recordat, “no es tracta simplement de créixer més o créixer per créixer, sinó de fer una veritable aposta per l’excel·lència, la innovació i la competitivitat”. Bruguera ha afegit que “aquesta millora ha d’incloure no deixar enrere dos temes cabdals: el turisme rural, que ha vist com el seu pressupost s’ha retallat un 60% des de 2010, i la millora de les condicions precàries dels treballadors i treballadores d’aquest sector, que continuen estant a la cua dels drets laborals per culpa, en bona parts, de la reforma laboral del PP i CiU”.

“Els incompliments del ple de pobresa són la constatació del fracàs del Govern en aquesta legislatura”

La portaveu del Grup Socialista al Parlament, Eva Granados, ha afirmat avui sobre el ple de pobresa que “fa un any es va arribar un acord, a l’únic consens que hi ha hagut en aquesta legislatura, que comptava amb el suport de les entitats socials: posar fre a la situació d’emergència social”. Els incompliments per part del Govern, segons Granados, “són la constatació del fracàs del projecte polític del Govern en aquesta legislatura. El sobiranisme es vantava d’acollir tot tipus d’ideologies, però l’entrada d’ERC i el suport de la Cup al Govern no s’ha traslladat en posar més energia a fer front a les emergències socials”. “No tenim aquestes mesures ni la reforma fiscal necessàries. El Govern presumeix molt de l’agenda sobiranista, però no pot presumir de tenir un full de servei en polítiques socials. I volem alertar també que ens podem trobar que, com va passar en l’anterior legislatura, no es faci balanç de la legislatura per part del Govern, i no es doni compte del que s’ha fet per a aquest terç de la població en situació de vulnerabilitat”, ha afegit.

"Un centre de formació pioner de 21M€ no pot estar aturat" Pol Gibert sobre el Centre de Formació Professional d'Automoció

El diputat socialista Pol Gibert ha defensat avui a la Comissió de Treball la necessitat d'impulsar el Centre de Formació Professional d'Automoció: "Volem impulsar un centre que va costar 21M€ i que pot generar oportunitats per milers de persones en el sector de l'automoció" ha explicat Gibert després de presentar una Proposta de Resolució on es denuncien els baixíssims nivells d'activitat del centre "tenint en compte la necessitat de personal qualificat ja expressada per entitats i empreses del sector, i les actuals taxes d'atur".

El PSC exigeix recuperar el servei de menjador als instituts el curs vinent

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest migdia una moció presentada per la portaveu d’Ensenyament del grup parlamentari socialista, Esther Niubó, que urgeix al govern a “garantir el servei de menjador a l’educació secundària a partir del proper curs” perquè “no ens podem permetre que molts alumnes que reben ajuts de menjador per valor del 100% o del 50% a finals de l’educació primària, en el seu pas a l’ESO perdin l’ajut i passin directament a mans de serveis socials, a menjar en menjadors socials”.

El Govern del PP torna a ser incapaç de donar una resposta justa en la problemàtica de les clàusules sòl

Davant l’anunci de l’aprovació per part del CGPJ de l’especialització de 54 jutjats per a conèixer els litigis per clàusules sòl, la responsable de la secretaria de Justícia del PSC, Rosa Maria Ibarra ha lamentat que el Govern del PP “hagi estat incapaç de donar una sortida justa per a totes les parts a la problemàtica de les clàusules sòl”.

Moreno: “El caràcter d’emergència del Ple de pobresa ha perdut tot el seu sentit per la inacció i la manca de compromís del Govern”

El portaveu de polítiques socials del Grup Socialista, Raúl Moreno, ha mantingut avui una reunió informativa amb els mitjans de comunicació per tractar els incompliments del ple de pobresa i emergència social per part del Govern i ha destacat que “una de cada quatre mesures encara no s’ha iniciat, i el 55% de les mesures no s’estan aplicant un any després de la seva aprovació”. “A més, el Govern incompleix la publicació de l’informe de seguiment del mes de maig, que encara no ha sortit publicat, i no s’ha iniciat el treball de les taules sectorials sorgides del Ple d’Emergència. Tan sols s’ha fet la seva constitució”, ha afegit.

El PSC urgeix al Govern a elaborar un nou decret per al proper curs que endreci i solucioni les mancances dels serveis de menjador i transport escolar

La portaveu d’Ensenyament del grup parlamentari socialista, Esther Niubó, ha interpel·lat aquest matí la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, per exigir l’actualització dels decrets de menjador i transport escolar abans de l’inici del curs 2017-2018.