Gibert al director de l'INJUVE: "No confongui les NNGG amb l'Institut de la Joventut d'Espanya"


El director general de l'Institut de la Joventut d'Espanya (Injuve) i ex-Secretari General de Nuevas Generaciones del PP, Javier Dorado, defensa l'existència de pràctiques professionals no remunerades per a estudiants perquè "formen part de l'itinerari acadèmic" i, per tant, entén aquest procés com un "trampolí" per accedir a un contracte. Segons l'OCDE, el nostre país lidera els rànquings de més joves que realitzen pràctiques a l'acabar els seus estudis, de la mateixa manera que lidera el rànquing dels becaris pitjor pagats.

"És una vergonya que el màxim responsable de les polítiques de joventut defensi la precarietat i l'explotació dels becaris, en compte de posar-se al costat dels i les joves. No ha assimilat que ja no dirigeix les Noves Generacions del PP, sinó l'INJUVE", ha afirmat Pol Gibert, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya i diputat al Parlament. En aquest sentit, ha indicat que "avui en dia tenim a desenes de milers de joves perfectament formats que es veuen abocats a fer de becaris durant anys, amb l'esperança d'obtenir un contracte de treball que es reconegui la tasca que realment realitza".

El també portaveu a la comissió de Treball i de Joventut ha afegit que "faci costat a les entitats i institucions que estem defensant unes condicions dignes pels becaris. Encara que no sàpiga el que és guanyar-se la vida amb esforç, provi de posar-se a la pell de la gran majoria de joves d'aquest país". Institucions com el Consell de la Joventut d'Espanya o l'Oficina Precària han denunciat aquest tipus de contractes, ocupats pels sobrenomenats col·loquialment com 'becaris', perquè entenen que les empreses es beneficien d'universitaris i persones qualificades per exercir tasques per les quals no reben contraprestació.